Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


08.05.2017. Larnaca (CYP)
SK leteće mete, Larnaca (CYP) - Cernogorazu srebro!

Od 02-07.05.2017. na Svjetskom kupu u Larnaci (Cypar) svoj nastup imali su strijelci u disciplini *trap*. Bio je ovo posljednji svjetski kup ove godine u letećim metama, a na istom je Giovanni Cernogoraz osvojio srebrnu medalju. Giovanni je zabilježio najbolji rezultat kvalifikacija (123), a na kraju je u finalu zaostao 3 mete iza Španjolca Antonia Bailona. Marko Germin je sa 118 meta ostvario plasman na 22., a Josip Glasnović sa 116 meta 36. mjesto. Na natjecanju je bilo ukupno 127 strijelaca u redovnoj konkurenciji. Za MQS rezultat nastupio je Ivan Sušić koji je pogodio 113 meta u svojem prvom nastupu za reprezentaciju. Iako je ovo bio posljednji SK, strijelci u disciplini letećih meta tek su otvorili sezonu u kojoj ih čekaju dva važna natjecanja, europsko prvenstvou Bakuu (AZE) i svjetsko prvenstvo u Moskvi (RUS).


12.03.2017. Maribor (Slovenija)
Europsko prvenstvo zračnim oružjem 2017.

U Mariboru je od 06-12.03.2017. održano europsko prvenstvo zračnim oružjem u seniorskim i juniorskim kategorijama. Hrvatska je ostvarila veliki uspjeh osvajanjem tri medalje te još jedne u pokaznoj disciplini natjecanja ekipa.

Snježana Pejčić nova je europska prvakinja u gađanju zračnom puškom. Ona je suvereno došla do zlatne medalje ostavivši iza sebe svu europsku konkurenciju. U ekipnom dijelu sjajno su joj pomagale kolegice, Valentina Gustin (11. mjesto) i Marta Zeljković (33.) koje su na kraju osvojile srebrnu medalju i nakon Brescie (ITA) 2011. ponovno su bile na postolju.

Juniori zračnom puškom odgađali su također sjajn meč, meč koji je bio bolji od starog svjetskog rekorda, ali nažalost ekipa Mađarske je za 0,2 kruga bila bolja, i uz zlatnu ekipnu medalju, ostvarila i novi svjetski juniorski rekord. Borna Petanjek je u istoj disciplini ušao u finale i još jednom osvojio nezahvalno 4. mjesto. U istoj disciplini u finale je ušao i Andrija Mikuljan te je osvojio 5. mjesto.

U finale zračnom puškom plasirao se je u seniorskoj konkurenciji Petar Gorša, a u finalu je osvojio 6. mjesto. I u mješovitim parovima Hrvatska je imala predstavnike. Junior Borna Petanjek i juniorka Danijela Vukadin plasirali su se među 8 ekipa, a na kraju su zauzeli još jedno nezahvalno 4. mjesto.

U seniorskim parovima zračnom puškom nastupili su Petar Gorša i Snježana Pejčić koji su na kraju osvojili 7. mjesto.

Spomenimo i da su drugo mjesto osvojili juniori zračnom puškom u pokaznom natjecanju ekipa iako to nije službena disciplina, ali možda će jednoga dana to biti.


12.03.2017. Acapulco
Svjetski kup u letećim metama

U Acapulcu (Mexico) od 17-27.03.2017. održati će se svjetski kup u disciplinama letećih meta. Od hrvatskih strijelaca na ovom natjecanju nastupiti će Kristijan Kancelar i Marko Germin.


21.02.2017. Zagreb
Određena reprezentacija za EP u Mariboru

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza, a na prijedlog Strukovnog savjeta, donio je odluku o sastavu hrvatske reprezentacije na predstojećem Europskom prvenstvu zračnim oružjem u slovenskom gradu Mariboru. Natjecanje počinje 06.03. i traje do 11.03.2017. 


11.02.2017. Čakovec
Međudržavni susret Hrvatska - Slovenija ZO

11.02.2017. u Čakovcu je održan 43. međudržavni susret reprezentacija Hrvatske i Slovenije u disciplinama zračnog oružja. U nedostatku nekih najboljih hrvatskih strijelaca, koji su uzeli nužni predah uoči europskog prvenstva u Mariboru, susret je završio miroljubivim rezultatom, bilo je 4:4. Natjecanje su otvorili, i na kraju, dodijelili priznanja i medalje, Glavni tajnik Hrvatskog streljačkog saveza, g. Dragutin Vrbek i predsjednik Slovenske strelske zveze, g. Janez Slapar. Domaćin natjecanja bio je Međimurski streljački savez, a natjecanje je održano na čakovečkoj streljani.


30.01.2017. Zagreb
Norme za reprezentaciju za 2017.

U prilogu su norme za 2017. za reprezentaciju za sve streljačke discipline ISSF programa.


27.01.2017. Munchen
IWK međunarodno natjecanje zračnim oružjem

U Munchenu (Njemačka) od 26-29.01.2017. održava se tradiconalno natjecanje zračnim oružjem, najznačajnije mmeđunarodno natjecanja koje svake godine okupi veliki broj strijelaca iz pedesetak zemalja svijeta. I ove godine na istom nastupaju u hrvatski strijelci, njih ukupno 26.

Već prvoga dana Borna Petanjek je u gađanju zračnom puškom za juniore ostvario pobjedu, naime u finalu je gađao izvanredno i pokazao da spada u sam svjetski vrh u ovoj disciplini. Čestitamo. U finale zračnom puškom ušao je Petar Gorša koji je na kraju zauzeo 7. mjesto, a za naše treće finale zaslužna je Marija Siladjev koja je zračnim pištoljem za juniorke osvojila 6. mjesto.

I drugoga dana sjajan meč imao je Borna Petanjek zračnom puškom. Prvi rezultat kvalifikacija sa 628,5 krugova samo je potvrdio osvajanjem još jedne medalje, one srebrne jer je u finalnom meču Japanac Atsusi Shimada gađao sjajno  i zauzeo prvo mjesto ispred našega Borne na srebrnom postolju. Na liniju su izašle i seniorke zračnom puškom, a finale je zabilježila i Snježana Pejčić koja je na kraju također došla do srebrne medalje, bolja je bila Nikola Mazurova iz Češke. Čestitke.

Kvalifikacijske rezultate možete pratiti na niže postavljenoj poveznici:

http://www.bssb.de/service/downloads/Meisterschaften/Internationaler_Wettkampf/Jahr_2017/Ergebnisse

Finale (izravno) možete pratiti na ovoj poveznici:

http://results.sius.com/Events.aspx?Championship=IWKHochbrueck201720170126MunichGER


12.12.2016. Zagreb
Lista nedopuštenih sredstava i lijekova za 2017.

U prilogu se nalazi lista nedopuštenih sredstava i lijekova te supstanci za 2017. godinu. Naravno da se lista stalno nadopunjuje i dorađuje, a svi strijelci su dužni svojim liječnicima navesti prije izdavanja lijeka da se sportaši i po potrebi listu pokazati odabranom liječniku. Listu je izdala Svjetska antidopinška agencija (WADA), a preuzeo ju je i objavio Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping.


28.11.2016. Zagreb
GP Beograda - obavijest

Nakon konzultacija i pozitivnog odgovora od strane HOO-a, a vezano na financiranje međunarodnog natjecanja u Beogradu od 09-11.12.2016. koji je u programu za 2016., HSS će shodno tome poslati određeni broj strijelaca o trošku saveza. Sve informacije ići će putem dopisa klubovima, a samo putovanje će biti organizirano autobusom sa polaskom u petak 09.12.2016. sa streljane Vrapčanski potok u 11:00 sati. Povratak će biti u nedjelju 11.12.2016. poslije posljednjeg finala u kojem će sudjelovati hrvatski strijelci. Strijelci, treneri i suci koji će ići o vlastitom trošku mogu se prijaviti za prijevoz u Hrvatski streljački savez putem e-maila ili eventualno telefonom, ali će sami uraditi prijavu organizatoru i prijavu smještaja. Konačna lista strijelaca o trošku HSS-a objaviti će se u ponedjeljak prije podne, a nakon obrade Trofeja Mladosti.

 

Branko Pereglin


07.11.2016. Zagreb
Tablica rezultata zračnim oružjem 2016./2017.

U prilogu je tablica svih rezultata zračnim oružjem za sezonu 2016/2017. U tablicama po disciplinama nalaze se i norme za reprezentaciju za 2017. godinu.

Tablica će se osvježavati kako će se odvijati natjecanja.

Branko Pereglin