Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


14.05.2018. Zagreb
OBAVIJEST o održavanju 2. MK turnira-2. izbornog natjecanja i Finala Kupa Hrvatske zračnim oružjem ISSF programa

Obavještavamo vas da će se 2. MK turnir - 2. izborno natjecanje za Svjetsko prvenstvo održati u Solinu, u subotu, 2. lipnja 2018. godine, a Finale Kupa Hrvatske u gađanju zračnim oružjem ISSF programa također u Solinu, u nedjelju, 3. lipnja 2018. godine.

Službeni pozivi organizatora navedenih natjecanja bit će objavljeni odmah po primitku istih u Stručnu službu.

Na linku dolje nalazi se lista Prava nastupa na Finalu Kupa Hrvatske u gađanju zračnim oružjem ISSF programa

Stručna služba

 


13.05.2018. Osijek
OBAVIJEST ČLANICAMA - Redovna sjednica Skupštine HSS 12 lipnja 2018!

Redovna sjednica Skupštine Hrvatskog streljačkog saveza održat će se u utorak, 12. lipnja 2018. godine s početkom u 17:00 sati u Velikoj dvorani poslovnog centra \"Almeria\" u Zagrebu. Teme sjednice su Izvješće o radu Hrvatskog streljačkog saveza s financijskim izvješćem za 2017. godinu te Plan i Program rada Hrvatskog streljačkog saveza za 2018. godinu.

Na linkovima dolje nalaze se Poziv za sjednicu Skupštine i obrazac Punomoći za delegate.


09.05.2018. Zagreb
VAŽNA OBAVIJEST!!! Otkazan KONČAR KUP - 2. MK turnir 12.05.-13.05.2018

Obavještavamo vas da se, temeljem dopisa organizatora kojim iz tehničkih razloga otkazuje organizaciju, OTKAZUJE Končar kup - 2. MK turnir i 2. izborno natjecanje za Svjetsko prvenstvo koji je trebao biti održan u Zagrebu, 12.-13. svibnja 2018. godine.

Novi datum i mjesto održavanja 2. MK turnira - 2. izbornog natjecanja za Svjetsko prvenstvo bit će utvrđeni i objavljeni na web stranici HSS do kraja ovog tjedna, najkasnije do nedjelje, 13. svibnja 2018. godine.

Stručna služba


07.05.2018. Zagreb
Obraćanje javnosti - Suzana Skoko, v.d. Glavne tajnice

Poštovani,

slijedom objavljenog pisma članova Izvršnog odbora članicama HSS-a, a vezano uz Potpisanu peticiju i traženje razrješenja Predsjednika i Izvršnog odbora, u prilogu ovog članka možete naći obraćanje javnosti v.d. Glavne tajnice Suzane Skoko.

Stručna služba HSS-a


06.05.2018. Zagreb
Obraćanje članova Izvršnog odbora članicama HSS-a!

Poštovane članice,

Temeljem zahtjeva većine članova Izvršnog odbora, u prilogu ovog članka je Obraćanje članova Izvršnog odbora članicama HSS-a vezano uz Izvanrednu sjednicu Skupštine HSS-a koja će se održati 08. svibnja 2018. godine te priloženi dokumenti.

Stručna služba HSS-a


30.04.2018. Zagreb
Otvoreno državno prvenstvo u streljaštvu za osnovne škole - 19. svibnja 2018.

Poštovani,

Kako je streljaštvo ponovno dio hrvatskog školskog sporta, ovime vas obavještavamo kako se ove godine održava Otvoreno državno prvenstvo u streljaštvu za osnovne škole.  

Datum održavanja je 19. svibnja 2018. u Zagrebu, Streljana Doma Sportova, Trg Krešimira Ćosića 11, a škole su dužne izvršiti prijave ekipa do 14. svibnja 2018. Na državnom prvenstvu nastupit će 20 muških i 20 ženskih ekipa.

Na linku http://skolski-sport.hr/index.php/2018/05/03/otvoreno-prvenstvo-ssd-streljastvu/ je obavijest objavljena i na stranicama Hrvatskog školskog sportskog saveza u kojoj se nalaze detalji za prijavu.

Prijavu mogu izvršiti SAMO škole pa vas molimo da koordinirate prijave sa profesorima vaših strijelaca.

Koordinatori natjecanja:

 Za Hrvatski školski sportski savez: g. Ivan Dujić, mob. 099/222 6567,

Za Hrvatski streljački savez: g. Renato Kovačić, mob. 098/729 493,

Za Streljačku udrugu Zagreba: gđa. Višnjica Kvesić, mob. 095/905 2704

U prilogu možete naći propisnik natjecanja. Sretno osnovnoškolci!!

Stručna služba HSS-a


24.04.2018. Zagreb
POZIVAMO ZAINTERESIRANE NA UPIS U PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA POSLOVE TRENERA/ICE STRELJAŠTVA U DISCIPLINAMA LETEĆIH META TE PUŠKE I PIŠTOLJA. Prijave do 10. svibnja 2018!!

Poštovani,

Sportsko učilište u suradnji sa Hrvatskim streljačkim savezom i Streljačkom udrugom Zagreba organizira provedbu Programa osposobljavanja za poslove trenera/ice streljaštva u disciplinama letećih meta te puške i pištolja.

U prilogu se nalaze Pozivi za upis u Programe osposobljavanja te Prijavnice-upisnice za program.

Rok za prijavu u Program osposobljavanja je 10.svibnja 2018. godine. 

Stručna služba HSS-a


21.04.2018. Zagreb
Emisija \"Moj Savez\" - Sportska televizija

Poštovane članice,

Sportska televizija već neko vrijeme emitira emisiju \"Moj Savez\" u kojem riječ imaju Predsjednici te Glavni tajnici nacionalnih sportskih saveza u Hrvatskoj.

Pozivom Sportske televizije, Hrvatski streljački savez je u 15ak minuta predstavila v.d. glavne tajnice, Suzana Skoko. Emisija će biti emitirana u programu Sportske televizije u 

Nedjelju, 22 travnja u 07.00 sati i

Srijedu, 25 travnja u 19.25 sati.

 

Stručna služba HSS-a


18.04.2018. Zagreb
Zaključci sa okruglog stola \"Strelišta u Hrvatskoj\"!!

Poštovane članice,

šaljemo Vam na uvid zaključke s nedavno održanog okruglog stola \"Strelišta u Hrvatskoj\" kojeg su zajednički organizirali Hrvatski streljački savez, Hrvatski časnički zbor te časopis \"Zaštita\". Uz to, niže je i članak objavljen u časopisu \"Zaštita\". 

Na okruglom stolu raspravljalo se o problemu nedostatka strelišta u našoj zemlji, njihovoj relativno slaboj opremljenosti modernim uređajima i opremom, malim ili nikakvim ulaganjima u ista te tendenciji postepenog smanjivanja broja strelišta kao i problemu neizgradnje novih. 

Kako i u budućnosti planiramo organizirati nove sastanke sa relevantnim ljudima i institucijama, a sve u svrhu razvoja streljačkog sporta u cijeloj Hrvatskoj, vaša mišljenja, sugestije i prijedloge o spomenutoj problematici i daljnjim koracima možete poslati na elektronske adrese organizatora skupa: 

Hrvatski streljački savez - suzana.skoko@hrvatski-streljacki.hr ili predsjednik@hrvatski-streljacki.hr (Hubert Kišpal)

Hrvatski časnički zbor - wagner.hcz@gmail.com (Rajko Samueli Kačić)

Časopis Zaštita drazen@zastita.info (Dražen Najman)

Iste prijedloge i razmišljanja, uzet ćemo u obzir pri pripremi sljedećih koraka. Unaprijed zahvaljujemo.

 Stručna služba HSS-a


17.04.2018. Zagreb
VAŽNA OBAVIJEST!! Finale Kupa Hrvatske odgođeno za 02. lipnja 2018!!


Obavještavamo vas da je temeljem zamolbe streljačkog društva Dalmacijacement iz Solina pokrenuto pitanje promjene datuma održavanja Finala Kupa Hrvatske u disciplinama puška/pištolj 10m.

Budući da finale Kupa Hrvatske planirano za 21. travnja 2018. godine onemogućuje nastup naših najboljih strijelaca koji su tog dana na Svjetskom kupu u Changwonu, održavanje istog utjecalo bi na uspjehe njihovih ekipa i klubova/društava.

Stoga, zaključkom strukovne komisije, novi datum održavanja finala Kupa Hrvatske bit će 02. lipnja 2018. godine.

 

Stručna služba HSS-a