09.03.2021. Zagreb

Uputa za održavanje županijskih natjecanja!!

Poštovane članice,

 

Trenutno je važeća Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o epidemiološkim mjerama koje su na snazi do 15. ožujka 2021. godine, a kojom nije dozvoljena organizacija natjecanja osim najvišeg ranga natjecanja za pojedinačne sportove.

 

S obzirom na predstojeće planirano Prvenstvo Hrvatske za juniore/juniorke 10m ISSF programa koje se treba održati 20.-21- ožujka 2021. godine u Zagrebu, potrebno je održati županijska prvenstva kako bi se ispunile norme za nastup na državnom prvenstvu.

 

Budući da sukladno epidemiološkim mjerama županijska prvenstva nije moguće održati na način da se organizira natjecanje na jednom mjestu jer ne spadaju pod najviši rang natjecanja, županijska prvenstva za nastup na Prvenstvu Hrvatske za juniore/juniorke 10m ISSF program iznimno će se održati na sljedeći način:

 

-        Sportašima koji će nastupiti na 3. Kolu 1. Walther Hrvatske lige i Izbornom natjecanju u Osijeku 13.-14. ožujka 2021. godine priznat će se rezultat za normu za nastup na spomenutom državnom juniorskom prvenstvu. Molimo klubove da kontaktiraju svoje županijske saveze i prijave nastup sportaša koji će nastupati u Osijeku kako bi im se priznao rezultat.

-        S obzirom da Uvjeti za sudjelovanje na prvenstvu županije i ostalim državnim natjecanjima ne uvjetuju način organizacije prvenstva županije, Županijski savezi dužni su organizirati županijska natjecanja na način da svi prijavljeni natjecatelji za županijsko prvenstvo odrade mečeve u svojim klubovima, uz prisustvo suca iz drugog kluba sa valjanom licencom kako bi se osigurala regularnost natjecanja. Natjecanje se može organizirati u više dana.

-        Županijski savezi dužni su klubovima pomoći pri organizaciji posudbe elektronskih meta i/ili organizaciji stroja za ocjenjivanje papirnatih meta kako bi se mogli obraditi rezultati na decimale.

-        Županijski savezi će gore navedene rezultate sublimirati u jedan bilten.

-        Svaki županijski savez može dodijeliti medalje i pehare sukladno rezultatima tj. plasmanima iz biltena županijskog saveza.

-        Svaki županijski savez dužan je takav bilten poslati Hrvatskom streljačkom savezu kako bi se napravila prava nastupa.

 

Napomena: Sva županijska natjecanja treba održati u skladu sa:

 

-        Pravilima natjecanja HSS-a

-        Uvjetima za sudjelovanje na prvenstvima županije i ostalim državnim natjecanjima

 

Želimo vam uspješne nastupe i za sva pitanja stojimo na raspolaganju.

 

Stručna služba