Sve vijesti po datumu objave


Iz ureda Saveza

07.09.2021. Zagreb
Obavijest o prestanku obveze plaćanja upravnih pristojbi na rješenja o kategorizaciji sportaša od 1.9.2021.

Poštovani,

 Obavještavamo vas da se od 1. rujna 2021. godine, stupanjem na snagu nove Uredbe o tarifi upravnih pristojbi (NN 92/2021), ukida obveza plaćanja upravnih pristojbi za rješenja o kategorizaciji sportaša.

Navedeno znači da se zahtjevi za kategorizaciju sportaša podnose Hrvatskom olimpijskom odboru na rješavanje bez prilaganja biljega ili plaćanja iznosa upravne pristojbe, od 1. rujna 2021. 

Upravne pristojbe također se ne plaćaju na druge dokumente koje HOO izdaje temeljem javne ovlasti, kao što je izvadak iz evidencije osvajača medalja na olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima u olimpijskim sportovima i disciplinama.

Stručna služba


Iz ureda Saveza

30.08.2021. Zagreb
VAŽNO !!! Izmjene i dopune Kalendara natjecanja HSS-a za 2021. godinu

 

Poštovane članice,

 

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza na 13. (elektronskoj) sjednici održanoj 28. kolovoza 2021. godine donio je Odluku o Izmjenama i dopunama Kalendara natjecanja HSS-a za 2021. godinu.

 

Izmjene i dopune Kalendara za 2021. godinu možete pronaći u dokumentaciji i na linku dolje. 

 

Stručna služba


Iz organizacija u sustavu sporta

18.08.2021. Osijek
Poziv za organizacijom sportskih događanja i aktivnosti u sklopu Europskog tjedna sporta 2021.

Poštovane članice,

u cijelosti donosimo obavijest Ministarstva turizma i sporta:

 Europski tjedan sporta, inicijativa je Europske komisije s ciljem podizanja svijesti o važnosti bavljenja sportom i tjelesnom aktivnošću među građanima Europe, a koja će se ove godine održati po sedmu godinu zaredom.

 Ministarstvo turizma i sporta, kao nacionalni koordinator za Republiku Hrvatsku zaduženo je za organizaciju nacionalnih događanja, promidžbu te koordinaciju svih aktivnosti na području Hrvatske. Brojni dionici poput županija, gradova, općina, sportskih saveza, sportskih klubova i organizacija, korporacija, profesionalni sportaši, osobe iz javnog života i građani već godinama prepoznaju vrijednost ovog projekta te svojim sudjelovanjem pomažu prenijeti poruku o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću i sportom u javnosti.

 Ovom prilikom pozivamo vas da se uključiti u Europski tjedan sporta 2021. te da samostalno organizirate sportska događanja u razdoblju od 23. do 30. rujna 2021. Vaša događanja možete prijaviti na mrežnoj stranici Europskog tjedna sporta!

 Ministarstvo turizma i sporta će na službenoj stranici Europskog tjedna sporta promovirati sve prijavljene događaje te će sukladno svojim mogućnostima osigurati određenu količinu promotivnih materijala i rekvizita. Nadalje, pozivamo sve fitness i sportske centre da u sklopu Europskog tjedna sporta ponude svojim građanima dane otvorenih vrata u svom klubu ili centru.

I ove će godine Ministarstvo turizma i sporta organizirati niz događanja diljem Hrvatske, a sve informacije o programu i rasporedu događanja ćete uskoro moći pronaći na mrežnoj stranici Europskog tjedna sporta.

Za više informacija upit možete uputiti na:

 e-mail: europski-tjedan-sporta@mints.hr

telefon: 01/604-2969, 01/604-2980, 01/366-9433

 


Reprezentacija

02.08.2021. Zagreb
Dvostruko olimpijsko finale za Hrvatsku!!!

Hrvatska ima dva predstavnika u gađanju malokalibarskom puškom 3x40 u finalu Olimpijskih igara Tokyo 2020.

Miran Maričić je ostvario svoj najbolji rezultat 1178 i kvalifikacije završio na petom mjestu, a Petar Gorša je sa 1176 zauzeo sedmo mjesto. Finale je u 16:50 po tokijskom lokalnom vremenu, odnosno 09:50 po hrvatskom.

Bodrite naše dečke virtualno na https://olympics.com/tokyo-2020/olympic-games/en/results/shooting/results-50m-rifle-3-positions-men-fnl-000100-.htm i uključivanjem u prijenos HRT2 u 09:45

Bravo dečki, veselimo se finalu!!

p.s.

Hrvatska je jedina čija su se oba predstavnika plasirala u finale!


Iz ureda Saveza

02.08.2021. Zagreb
Pravilnik o civilnim strelištima

Poštovane članice,

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA sa danom 15.07.2021. donosi Pravilnik o civilnim strelištima i drugim mjestima određenim za vježbe gađanja te prostorima za ispitivanja oružja i streljiva.

Ovim Pravilnikom propisuju se posebni prostorni i tehnički zahtjevi te mjere sigurnosti koje moraju zadovoljiti civilna strelišta, uključujući i privremena civilna strelišta (u daljnjem tekstu: strelišta) i druga mjesta određena za vježbe gađanja te prostori izgrađeni za ispitivanje oružja i/ili streljiva.

Pravilnik možete naći na poveznici niže.

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2021_07_86_1593.html

Stručna služba


Iz ureda Saveza

30.07.2021. Zagreb
Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Poštovane članice,

Odbor za branitelje osnovan pri Hrvatskom streljačkom savezu uz podršku Izvršnog odbora HSS-a apelira na županijske streljačke saveze i streljačke udruge da u okviru svojih mogućnosti organizacijom natjecanja obilježe Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja 05. kolovoza 2021.

Osnovni cilj je pored streljačkih udruga registriranih pri Hrvatskom streljačkom savezu u ova natjecanja uključiti i udruge branitelja u Republici hrvatskoj.

Vrijeme i datum održavanja natjecanja određuje organizator.

Molimo vas da nakon organizacije natjecanja u svrhu obilježavanja ovog važnog dana za Hrvatski, pošaljete bilten istog Hrvatskom streljačkom savezu kako bi Izvršni odbor mogao donijeti odluku o eventualnoj potpori organizatoru ovog natjecanja.

Stručna služba


Iz ureda Saveza

27.07.2021. Zagreb
Obavijest o zdravstvenom stanju - Seno Čusto

Dragi svi,

Uz dopuštenje obitelji našeg istaknutog i vrsnog trenera g. Sene Čuste, obavještavamo vas da je naš Seno hospitaliziran na odjelu intenzivne njege u tokijskoj bolnici nakon što mu je iznenada pozlilo početkom prošlog tjedna. Seno je pod stalnim nadzorom liječnika bolnice koji su u kontaktu sa obitelji i liječnicima hrvatske olimpijske delegacije kao i vođom hrvatske misije te vođom puta hrvatskih strijelaca olimpijaca.

U ovom trenutku, sukladno uputama liječnika, potrebno je proći vrijeme koje će organizmu dati šansu za oporavak te poboljšanje zdravstvenog stanja.

Stoga molimo cijelu streljačku javnost za strpljenje i apeliramo da, radi mira Senine obitelji te naših olimpijaca koje još uvijek očekuju važni nastupi u Tokiu, za sva eventualna pitanja nazovete Hrvatski streljački savez.

Detaljnije informacije objavit ćemo po ostatku nastupa naših sportaša u Tokiu te po dogovoru sa Seninom obitelji.

Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju.

Hrvatski streljački savez


S međunarodnih natjecanja

21.07.2021. Zagreb
23. Bohemia cup - samostrel Field

Samostrelska reprezentacija u pomlađenom sastavu prošli vikend otputovala na međunarodno natjecanje 23. Bohemia cup u Otrokovice.

U disciplini Classic na najviše mjesto na postolju popeli su se Domagoj Pereglin kod muškaraca, Mihaela Oborovečki kod žena i Karla Bartolović kod juniora. U Match Playu je pobjednik bio Domagoj Pereglin u muškoj konkurenciji, a kod žena pobjednica Valentina Pereglin.


Iz organizacija u sustavu sporta

21.07.2021. Zagreb
Obavijest o natječaju za upis u specijalistički diplomski stručni studij izobrazba trenera

Poštovane članice,

obavještavamo vas  da je Kineziološki fakultet u Zagrebu raspisao natječaj za upis pristupnika na specijalistički diplomski stručni studij Izobrazba trenera te da prijave za navedeni studij počinju od 13. rujna i traju do 24. rujna 2021. godine i predaju se isključivo preporučeno poštom. Prema novousvojenom nastavnom planu i programu studija u trajanju od dvije godine, završetkom studija stječe se 120 ECTS bodova (ukupno 300 ECTS bodova sa preddiplomskim stručnim studijem) i stručni naziv STRUČNI SPECIJALIST TRENERSKE STRUKE.

Uvjete upisa možete pogledati u dokumentaciji niže.

U slučaju potrebe za dopunskim informacijama možete se obratiti gospođi Ivani Degirmendžić, te u Studentsku službu Kineziološkog fakulteta na broj telefona 01/36 58 625 ili putem elektroničke pošte: referada@kif.hr

Stručna služba


S domaćih natjecanja

15.07.2021. Zagreb
Bodovna lista - TRAP - nakon 4. kola

 

Na linku dolje nalazi se bodovna lista Kupa Hrvatske u disciplini TRAP nakon održana 4 kola s pravom nastupa u Finalu Kupa.

Prema Kalendaru natjecanja za 2021. godinu, Finale Kupa Hrvatske održava se 28. i 29. kolovoza 2021. godine u Osijeku.

 

Stručna služba