Sve vijesti po datumu objave


Iz ureda Saveza

18.12.2018. Zagreb
Razvojni programi HOO - Izvješća o realizaciji programa i kandidatura novih korisnika

 

Na linkovima dolje objavljujemo Zamolbu HOO, te Pravila i Izmjene i dopune Pravila RP, a u nastavku citiramo tekst Zamolbe HOO vezane uz korisnike Razvojnih programa HOO, kako slijedi:

 

Poštovani,

molimo Vas da za svoje sportaše – korisnike Razvojnih programa HOO-a, a u skladu s Ugovorom o korištenju sredstava Razvojnih programa HOO-a, članak 8., dostavite Izvješća o realizaciji programa i rezultatima za drugo šestomjesečno razdoblje 2018. godine ili od trenutka kada su postali korisnici programa, na predviđenom obrascu koji se nalazi na web stranicama HOO-a, a temeljem kojih se produžava status korisnika programa.

Sukladno Pravilima molimo Vas da za sportaše korisnike programa u 2018. godini koji zadovoljavaju kriterije novih Pravila za Razvojne programe za nastavak programa dostavite predviđenu dokumentaciju ( godišnje programe i financijske planove za 2019. godinu).

Također Vas molimo da dostavite Vaše prijedloge novih kandidata korisnika Razvojnih programa sukladno novim Pravilima za Razvojne programe, sa svom predviđenom dokumentacijom (obrazac za kandidaturu sa službenom dokumentacijom o ostvarenom kriterijskom rezultatu, četverogodišnji i godišnji program te financijski plan za 2019. godinu).

Napominjemo da se zahtjevi s nepotpunom dokumentacijom neće razmatrati.

Za športaše dosadašnje korisnike programa za koje do navedenog roka ne primimo izvješća, programe i financijske planove za 2019. godinu smatrat ćemo da nacionalni športski savez ne želi da se nastavi status korisnika programa temeljem točke 7. Ugovora o financiranju ovih programa.

Skrećemo Vam pozornost da precizno definirate financijske planove za svoje korisnike sa jasno definiranom financijskom realizacijom njihovih programskih aktivnosti po mjesecima.

Napominjemo da akcije priprema i natjecanja za Razvojne programe ne mogu biti akcije koje su sastavni dio redovnog programa nacionalnog sportskog saveza.

Odluke o iznosima za sufinanciranje Razvojnih programa u 2019. godini dostavit ćemo Vam nakon usvajanja financijskog plana HOO-a.

Molimo Vas da dokumentaciju dostavite najkasnije do 28. prosinca 2018. godine na adresu: Hrvatski olimpijski odbor, Odjel za istraživanje i unapređenje razvojnih programa, Trg Krešimira Ćosića 11, 10000 Zagreb (voditeljici razvojnih programa Gordani Borko za programe II/1 i II/2 i stručnoj suradnici za programe I, I/2 i III Renati Šašak).

Sa željom za daljnji napredak i uspjehe Vaših športaša srdačno Vas pozdravljamo.

Neven Šavora, mag.cin

Ravnatelj Odjela za istraživanje i unapređenje razvojnih programa

 

 


Iz ureda Saveza

13.12.2018. Zagreb
Kalendar natjecanja s organizatorima za 2019. godinu

 

Na linku dolje nalazi se Kalendar natjecanja za 2019. godinu s utvrđenim organizatorima državnih natjecanja, usvojen od strane Izvršnog odbora na 33. (elektronskoj) sjednici održanoj dana 12. prosinca 2018. godine.

 

Stručna služba


Reprezentacija

13.12.2018. Zagreb
Norme za nastupe u reprezentaciji 2019. godine - zračno i MK oružje

 

Na linku dolje nalazi se tabela normi za nastupe u reprezentaciji za 2019. godinu u disciplinama zračnog i MK oružja. Odluku o normama za nastupe u reprezentaciji za 2019. godinu donio je Izvršni odbor na 33. (elektronskoj) sjednici održanoj dana 12. prosinca 2018. godine.

 

Stručna služba


Reprezentacija

13.12.2018. Zagreb
Izborna natjecanja i kriteriji za nastup u hrvatskoj streljačkoj reprezentaciji za sezonu 2018/2019 u disciplinama zračnog oružja

 

Na linku dolje nalazi se odluka Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza o izbornim natjecanjima i kriterijima za nastup u hrvatskoj streljačkoj reprezentaciji za sezonu 2018/2019 u disciplinama zračnog oružja, usvojena na 33. (elektronskoj) sjednici dana 12. prosinca 2018. godine.

 

Stručna služba

 


Iz ureda Saveza

13.12.2018. Zagreb
Kalendar natjecanja za 2018. godinu - korekcija IO 12.12.2018.

 

Na linku dolje nalazi se korigirani Kalendar natjecanja za 2018. godinu. Korekcija Kalendara natjecanja za 2018. godinu usvojena je na 33. (elektronskoj) sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza održanoj 12. prosinca 2018. godine.

 

Stručna služba


Iz ureda Saveza

13.12.2018. Zagreb
Sufinanciranje trenera iz programa HOO

 

Molimo sve trenere koji su zainteresirani za ulazak u program sufinanciranja trenera i koji ispunjavaju uvjete da svoje prijave pošalju Stručnoj službi Hrvatskog streljačkog saveza na e-mail: office@hrvatski-streljacki.hr najkasnije do 20. prosinca 2018. godine.

Na linkovima dolje nalaze se dokumenti koje je objavio HOO, a vezani su na pravila o sufinanciranju trenera u programima Hrvatskog olimpijskog odbora za 2019. godinu – Pravila o kriterijima za sufinanciranje rada trenera i Obrazac Izvješće i nominacija za program sufinanciranja rada trenera.

Za 2019. godinu svaki nacionalni sportski savez može imati najviše tri angažirana trenera i to prema sljedećoj rezultatskoj kvaliteti (u istom rangu moguće je imati sva tri trenera ako za to postoje rezultatski uspjesi trenera)

1. vrhunskog trenera
2. trener ekipnog olimpijskog sporta
3. vrsnog trenera
4. kvalitetnog trenera
5. trenera mlađih dobnih skupina
6. trenera za razvoj pojedinog sporta

Nacionalni sportski savez može imati i još dodatna dva trenera sukladno posebnoj odluci Hrvatskog olimpijskog odbora. U nastavku dajemo izvod iz Pravila o kriterijima za sufinanciranje rada trenera:

Radi razvoja sporta, osiguranja još kvalitetnijeg provođenja trenažnog procesa vrhunskihhrvatskih sportaša (nacionalnih selekcija, momčadi, ekipa, para, štafete, posade ilipojedinca) sciljem unapređenje vrhunskih sportskih ostvarenja kao i posebnog interesa još kvalitetnijepripreme, plasmana i nastupa sportaša na ljetnim i zimskim olimpijskim igrama, Vijeće HOO-amože donijeti, na prijedlog Stručne službe HOO-a odluku o angažiranju i sufinanciranju jošjednog ili dva trenera olimpijskog sporta, odnosno ukupno najviše pet trenera olimpijskogsporta, ukoliko NSS u Programu sufinanciranja trenera već ima tri angažirana trenera s ostvarenim kriterijskim rezultatima, isključivo u kategorijama vrhunskog, vrsnog i/ili kvalitetnog trenera. Vijeće HOO-a može odobriti uvrštenje navedenog jednog ili dva dodatna trenera NSS-a olimpijskog sporta u kategoriju vrhunskih, vrsnih i/ili kvalitetnih trenera na 1 godinu samo ako taj trener ima ostvareni kriterijski rezultat sukladno važećim Pravilima.

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja ostajemo na raspolaganju.

 

Stručna služba


S domaćih natjecanja

11.12.2018. Zagreb
Rezultati 4. kola Lige Hrvatske SZP 2018/2019 - kadeti, seniori

 

Rezultati 4. kola Lige Hrvatske serijskom zračnom puškom 2018/2019 za kadete i seniore nalaze se na linkovima dolje.

 

Stručna služba


Reprezentacija

10.12.2018. Zagreb
Kriteriji za izbor državne reprezentacije u disciplinama puška/pištolj za EP10m, Osijek!! VAŽNO!!!

Na linku dolje nalaze se Kriteriji izbora reprezentacije zračno oružje ISSF u disciplinama puške i pištolja. Odluku o kriterjiima za nastupe u reprezentaciji za sezonu 2018/2019 donio je Izvršni odbor na 29. (elektronskoj) sjednici održanoj dana 2. studenoga 2018. godine, a temeljem prijedloga Strukovnog savjeta.

Molimo sve reprezentativce i kandidate za reprezentaciju da prime ispriku stručne službe što ovi kriteriji nisu objavljeni ranije. Naime, nakon prigovora nekih trenera, Kriteriji su povučeni s mrežnih stranica jer je Strukovni savjet propustio definirati koji će se nastupi na prva dva izborna natjecanja gledati kao relevantni za izbor, a stručna služba je propustila iste izmjene unijeti u Kalendar natjecanja kako bi informacije svima bile dostupne.

Stoga ovim putem UPOZORAVAMO ono što je sigurno a to je da se na zadnja dva izborna natjecanja (Osijek i Ruše) gledaju oba nastupa (ukupno 4) kao izborna za reprezentaciju.

Strukovni savjet sastaje se sutra, 11. prosinca 2018. te će utvrditi propuste i donijeti prijedlog vredovanja nastupa za zračno oružje te definirati izračune normi i kriterija za nastupe na disciplinama malog kalibra.

Za one koji su propustili napraviti prijave za oba dana, a kandidiraju za reprezentaciju, organizator natjecanja iznimno će odobriti prijave i 11. prosinca.

Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju, 

Stručna služba

 

 


Iz ureda Saveza

07.12.2018. Zagreb
OBAVIJEST ČLANICAMA - ISSF \"D\" trenerski tečaj - Novi Sad (SRB), 18.12.-22.12.2018.

 

Na linku dolje objavljujemo Obavijest Streljačkog saveza Srbije o organizaciji ISSF \"D\" trenerskog tečaja u Novom Sadu od 18. do 22. prosinca 2018. godine.

Iako je službeni rok za prijavu bio 30. studenoga 2018. godine, nakon potvrde organizatora tečaja da još uvijek postoji mogućnost prijave na tečaj, molimo sve zaineresirane trenere da pošalju pismenu prijavu Stručnoj službi Hrvatskog streljačkog saveza najkasnije do ponedjeljka, 10. prosinca 2018. godine do 13:00 sati, kako bi Stručna služba HSS-a mogla poslati službenu prijavu polaznika Streljačkom savezu Srbije.

 

Stručna služba

  


Iz organizacija u sustavu sporta

07.12.2018. Zagreb
Poziv na stručnu radionicu za program Erasmus + Sport, Split 13.12.2018.

 

Poštovani,

 

Središnji državni ured za šport organizira besplatnu jednodnevnu stručnu radionicu osmišljavanja i razrade projektnih ideja za potencijalne prijavitelje na natječaje za program Erasmus+ Sport. Radionice će se održati u Splitu, Osijeku i Zagrebu.

 

Sve informacije su dostupne na sljedećoj poveznici:

http://sdus.hr/sport/eu-i-medjunarodna-suradnja-u-podrucju-sporta/dogadanjanovosti/poziv-na-radionicu-za-osmišljavanje-i-razradu-projektnih-ideja-za-potencijalne-prijavitelje-na-natječaje-za-program-erasmusplus-sport/

 

Stručna služba